eHerkenning voor hockeyvereniging

Als hockeyvereniging werkt u regelmatig samen met verschillende organisaties en bedrijven. U vraagt bijvoorbeeld subsidie aan bij de gemeente voor het onderhoud van het hockeyveld. Of u vraagt een VOF aan voor vrijwilligers en trainers. Als hockeyvereniging dient u in de loop van 2019 deze zaken te regelen met eHerkenning. eHerkenning is een DigiD voor bedrijven en verenigingen en wordt in de loop van 2019 verplicht. U heeft als hockeyvereniging minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 nodig voor het regelen van overheidszaken.

Wat is eHerkenning?
eHerkenning is een digitaal inlogsysteem, waarbij u kan inloggen bij de overheid of aangesloten private organisaties. Het zijn persoonsgebonden inlogcodes die enkel aangevraagd kunnen worden door de wettelijke vertegenwoordiger van de hockeyvereniging. Nadat de inlogcodes zijn aangevraagd wordt uw identiteit officieel gecontroleerd en gevalideerd. Daarna ontvangt u bij betrouwbaarheidsniveau 3 een gebruikersnaam, wachtwoord en SMS-code. Met deze dubbele validatie kan u veilig zaken doen met de overheid, gemeente en aangesloten organisaties.

VOG aanvragen met eHerkenning
Voor vrijwilligers en trainers vindt u het een fijn idee dat ze voorzien zijn van een VOG. U wilt tenslotte niet alle trainers zomaar met jonge kinderen laten werken. Vroeger kon een VOG aanvragen redelijk veel administratie met zich meebrengen. Met eHerkenning kan u bij Dienst Justis inloggen en een VOG aanvragen voor uw vrijwilligers en trainers. Dankzij eHerkenning bent u veel minder tijd kwijt aan het aanvragen van een VOG. U kan sneller en goedkoper controleren of een trainer geen crimineel verleden heeft.

Subsidie aanvragen voor onderhoud aan de hockeyvelden
Verschillende gemeentes geven subsidie aan hockeyverenigingen voor het onderhoud van de hockeyvelden of algemene ruimtes. Uiteraard wilt u hiervan gebruik maken. U moet hiervoor via de website van de gemeente subsidie aanvragen. Voor de aanvraag van subsidie bij de gemeente heeft in de loop van 2019 eHerkenning nodig. U kan hiermee inloggen op de website van de gemeente en subsidie aanvragen voor uw hockeyvereniging.

Vergunning aanvragen voor evenementen
Organiseert u buiten de standaard hockeywedstrijden nog evenementen op de vereniging? U heeft dan een officiële meldplicht als er extra bezoekers komen. Bij sommige evenementen bent u zelfs verplicht een evenementenvergunning aan te vragen. Dit kan u namens de hockeyvereniging doen met eHerkenning via de website van de gemeente. U heeft eHerkenning duidelijk voor meerdere zaken bij de gemeente nodig.

eHerkenning is persoonsgebonden
U kan helaas geen eHerkenning voor de hockeyvereniging zelf aanvragen. Enkel de wettelijke vertegenwoordiger van de hockeyclub kan eHerkenning voor zichzelf aanvragen. Hiermee kan de wettelijke vertegenwoordiger een VOG aanvragen voor vrijwilligers of subsidie aanvragen. Bent u als wettelijke vertegenwoordiger niet bezig met subsidie aanvragen? U kan dan een vrijwilliger binnen uw organisatie hiervoor machtigen. Enkel een wettelijke vertegenwoordiger van de hockeyclub mag een machtiging aanvragen. U kan de machtiging voor specifieke diensten aanvragen. Denk bijvoorbeeld voor een machtiging bij de gemeente. Uw vrijwilliger mag dan bijvoorbeeld alleen een vergunning of subsidie aanvragen. Bij een machtiging valideren we de identiteit van de vertegenwoordiger en de vrijwilliger. We doen dit bij beide een face to face call controle. Met de hulp van videobeelden controleren we van beide de identiteit. Als de identiteitscontrole geslaagd is ontvangt u de officiële inlogcodes voor eHerkenning.

Vraag eHerkenning op minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 aan
eHerkenning kan u aanvragen op verschillende betrouwbaarheidsniveaus. In de loop van 2019 gaat betrouwbaarheidsniveau 3 de standaard worden. U kan hiermee eigenlijk bij vrijwel elke organisatie inloggen. U kan bijvoorbeeld een VOG aanvragen of subsidie bij de gemeente. Op onze website vindt u nog extra informatie over de verschillende betrouwbaarheidsniveaus.

Kost het geld om eHerkenning aan te vragen?
Helaas kost het geld om eHerkenning voor een hockeyvereniging aan te vragen. Toch is het pure noodzaak om uw eigen inlogcodes te krijgen. In de toekomst kan u namelijk alleen nog zaken met de gemeente of regering doen met eHerkenning. De kosten verschillen per betrouwbaarheidsniveau. DigiDienst is officieel reseller van eHerkenning. Wij rekenen de scherpste prijs op de markt voor uw eigen inlogcodes. U kan bij ons direct inlogcodes op betrouwbaarheidsniveau 3 aanvragen.

Bereid uw vereniging voor op de toekomst en meld u aan voor eHerkenning met minimaal betrouwbaarheidsniveau 3.