Inloggen bij gemeente Zaanstad met eHerkenning

In de gemeente Zaanstad kunnen ondernemers inloggen met eHerkenning. In de loop van 2019 zal het zelfs officieel verplicht worden om met eHerkenning bij de gemeente Zaanstad in te loggen. De gemeente wil hiermee fraude en kosten terugdringen. U hoeft als ondernemer namelijk niet langer meer naar de balie om uw gemeentezaken te regelen. Het enige wat u hoeft te doen is inloggen met eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 om uw gemeentezaken te regelen.

Omgevingsvergunning gemeente Zaanstad aanvragen
Wilt u als ondernemer een omgevingsvergunning aanvragen in de gemeente Zaanstad? U kan dit online regelen met eHerkenning. eHerkenning wordt gebruikt als variant van DigiD voor bedrijven. Bedrijven hebben op dit moment geen DigiD en eHerkenning is een officieel erkend alternatief om in te loggen bij de gemeente. U kan hiermee uw digitale handtekening zetten onder een aanvraag voor een omgevingsvergunning. 

Ingediende aanvraag volgen
eHerkenning is niet alleen noodzakelijk om een aanvraag in te dienen of een melding te doen. U kan ook inloggen om het verloop van uw aanvraag te volgen. U kan digitaal uw dossier inzien of eventueel aanvullende stukken bij de gemeente Zaanstad indienen. U hoeft hiervoor dus niet langer meer naar het omgevingsloket bij de gemeente Zaanstad. Dit bespaart u als ondernemer weer een hoop tijd en geld. U hoeft digitaal namelijk geen afspraak meer te maken om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Waarom moet u met eHerkenning inloggen bij de gemeente Zaanstad?
In de loop van 2019 worden vrijwel alle gemeentes in Nederland aangesloten op eHerkenning. Het wordt een alternatief voor inloggen met traditionele inlogcodes. Inloggen bij de gemeente was fraudegevoelig. Iedereen kon van de inlogcodes gebruik maken en inloggen bij de gemeente Zaanstad. De inlogcodes waren niet persoonsgebonden. Het was eenvoudig om de inlogcodes te hacken en onder uw naam een omgevingsvergunning aan te vragen. Met eHerkenning weet de gemeente zeker dat een vertegenwoordiger van uw bedrijf een vergunningsaanvraag doet. Dit is de reden dat de gemeente Zaanstad hierop overstapt.

Regel minimaal eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 3
Als ondernemer is het slim om minimaal eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 3 te regelen. U kan hiermee niet alleen inloggen bij de gemeente Zaanstad, maar ook bij ruim 400 aangesloten organisaties. Denk bijvoorbeeld aan de Belastingdienst voor het regelen van uw BTW aangifte. Of om in te loggen bij de verzekeringsorganisaties of het UWV. De meeste organisaties vragen om minimaal eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 3. U kan hiermee net iets meer zaken digitaal regelen. Daarbij is eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 minder fraudegevoelig. Met eHerkenning kunnen  enkel nog bevoegde personeelsleden een vergunning aanvragen.

Vraag via DigiDienst eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 3 aan
Het is helaas niet mogelijk om via de website van de regering eHerkenning aan te vragen. De regering heeft een aantal leveranciers aangewezen voor het regelen van eHerkenning voor bedrijven. DigiDienst is officieel reseller van eHerkenning en kan de validatie van uw bedrijf volledig voor u verzorgen. Wij verzorgen de inlogcodes en het identificeren de gemachtigde personeelsleden. Voor de aanvraag rekenen wij de laagste prijs op de markt. Dit betekent dat u bij ons altijd voordelig uit bent voor eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 3.

eHerkenning per persoon aanvragen
Het is helaas niet zo dat u voor het complete bedrijf eHerkenning aanvraagt. Om fraude te voorkomen is eHerkenning persoonsgebonden. De wettelijke vertegenwoordiger van het bedrijf mag personen machtigen voor eHerkenning. Zowel de wettelijke vertegenwoordiger als de gemachtigde personeelsleden moeten hiervoor geïdentificeerd worden. Dit gebeurt met een face to face controle. Hierbij gaan we videobellen om uw identiteit te controleren. Is het niet mogelijk om via een face to face controle uw identiteit te controleren? Dan kunnen we bij u langskomen om uw identiteit te controleren. De extra kosten hiervoor zijn ca 15 euro. Na de controle van uw identiteit krijgt u de inlogcodes uitgereikt.

Vraag vandaag nog eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 aan Wilt u graag eHerkenning aanvragen om gemeentezaken te regelen bij de gemeente Zaanstad? Vraag via DigiDienst vandaag nog eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 3 aan. Wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk voorzien wordt van eHerkenning. U hoeft met eHerkenning niet langer meer naar het gemeenteloket voor een omgevingsvergunning in de gemeente Zaanstad.