eHerkenning voor bedrijven

eHerkenning voor bedrijven kan het beste gezien worden als DigiD voor bedrijven. Als u privé zaken bij de gemeente of overheid regelt, dan kan dit voor een groot deel met DigiD. Bedrijven hadden voorheen nog geen DigiD en u moest nog altijd naar het loket om uw zaken te regelen. Met de inlogmethode is hier voor bedrijven een oplossing gekomen. U heeft hiermee een soort DigiD voor uw bedrijf om overheidszaken te regelen, maar ook zaken met bedrijven die aangesloten zijn op de inlogmethode. Ruim 400 organisaties zijn op dit moment hierop aangesloten en u kan hiermee eenvoudig zaken regelen.

eHerkenning wordt in de loop van 2019 verplicht
Heeft u als bedrijf nog geen E-herkenning? In de loop van 2019 wordt eHerkenning voor bedrijven verplicht. Dit betekent dat u niet langer meer naar het loket kan om uw zaken te regelen. U kan ook niet langer meer gebruik maken van uw oude inlogcodes om uw zaken te regelen. U bent verplicht om minimaal E-herkenning met betrouwbaarheidsniveau 3 te regelen. Helaas kan u dit niet via de website van de overheid aanvragen. Er zijn een paar aangewezen organisaties in Nederland waar u de inlogcodes kan regelen. DigiDienst behoort tot de officiële reseller van E-herkenning. U kan via onze organisatie inlogcodes aanvragen voor bevoegde personen binnen uw bedrijf.

Kost het aanvragen van inlogcodes geld?
Helaas is het aanvragen van inlogcodes niet gratis is zoals bij DigiD. Dit komt doordat DigiD betaald wordt door de overheid. De kosten voor het laten draaien van eHerkenning wordt betaalt door de bedrijven die deelnemen. Daarbij komt er een hoop kijken bij het regelen van de beveiligingsmaatregelen voor het inlogsysteem. Vanaf betrouwbaarheidsniveau 3 moet uw identiteit bijvoorbeeld gecontroleerd worden. Dit wordt professioneel aangepakt om fraude te voorkomen. DigiDienst kan als officiële reseller eHerkenning voor u regelen. De kosten zijn afhankelijk van het betrouwbaarheidsniveau dat u aanvraagt. U heeft minimaal niveau 3 nodig als u overheidszaken wilt regelen. Er zijn ook steeds meer organisaties die enkel nog met niveau 3 werken. Ons advies is om meteen niveau 3 aan te vragen via onze website.

Laagste prijs voor eHerkenning in de markt
Als reseller van eHerkenning rekent DigiDienst de laagste prijs voor eHerkenning in de markt. U bent bij ons aan het juiste adres als u aangesloten wilt worden. Wij verzorgen o.a. de verplichte face to face call controle van uw identiteit. Met face to face call kunnen wij uw identiteit op afstand controleren en valideren. Is het niet mogelijk om te beeldbellen omdat de camerabeelden van een te slechte kwaliteit zijn? Dan komt er iemand van DigiDienst bij u langs voor een scherp bedrag van circa € 15. We controleren persoonlijk uw identiteit voor we inlogcodes aanvragen. Daarna controleren we uw bevoegdheden binnen het bedrijf met de KVK en regelen we uw inlogcodes en beveiliging.

eHerkenning per persoon aanvragen
De inlogcodes zijn helaas niet door meerdere personen binnen het bedrijf te gebruiken. U moet echt per persoon unieke inlogcodes aanvragen. De identiteit dient vanaf betrouwbaarheidsniveau 3 per persoon gevalideerd te worden. Hierbij mag alleen iemand met de bevoegdheid binnen het bedrijf de aanvraag indienen. Bij een controle van de identiteit doen we een face 2 face controle bij zowel de aanvrager met bevoegdheid als de nieuwe personeelsleden met eHerkenning. Vergeet dus niet voor de bevoegde personeelsleden E-herkenning aan te vragen.

Wilt u graag meer informatie over eHerkenning aanvragen of de controle van uw identiteit? Neem gerust contact op met DigiDienst als officiële reseller. We helpen u graag met uw officiële aanvraag.