Waarom eH3 en doorlooptijd?

Verschillende organisaties waar uw met een eHerkenningsmiddel kunt inloggen, hanteren verschillende eHerkenning beveiligingsniveaus op hun website. Als u gebruik wilt maken van een eHerkenningsmiddel EH3 is het dus erg belangrijk om te weten of dit het juiste niveau is of welk betrouwbaarheidsniveau van eHerkenning anders voor uw organisatie van toepassing is. Als u gebruik wilt maken van een eHerkenningsmiddel op niveau EH3, kunt direct uw keuze maken in ons aanvraag formulier of u het account voor 1 of 3 jaar wilt aanvragen.

eHerkenning van betrouwbaarheidsniveau 3
De organisatie waar u met eHerkenning moet inloggen bepaalt het betrouwbaarheidsniveau en daarmee welk eHerkenningsmiddel u nodig heeft. Zo vraagt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), net zoals de UWV en de belastingdienst, bijvoorbeeld betrouwbaarheidsniveau 3 om in te loggen. Het is daarom belangrijk dat u weet welk betrouwbaarheidsniveau bij de webdienst hoort waar u moet inloggen. Op basis daarvan vraagt u een eHerkenningsmiddel aan. Kijk voor een actueel overzicht van het benodigde betrouwbaarheidsniveau op www.eherkenning.nl.

Omdat de meeste bedrijven eH3 hanteren als minimaal betrouwbaarheidsniveau raden wij het aan om een eHerkenningsmiddel van betrouwbaarheidsniveau 3 te nemen. U kunt op de pagina van eHerkenning kijken welk betrouwbaarheidsniveau u nodig heeft. Buiten het feit dat steeds meer bedrijven eH3 als betrouwbaarheidsniveau gaan hanteren u hierdoor dus verplicht bent om hier over te beschikken is dit ook veiliger voor u zelf.

Huidige doorlooptijd
Zodra uw registratieformulier door ons is ontvangen, wordt uw aanvraag doorgaans binnen een week verwerkt. Ten tijde van drukte (bijvoorbeeld openstelling regeling RVO) kan de doorlooptijd oplopen. Op het huidige moment bedraag de wachttijd circa 3 weken. Wanneer het echter nodig is om sneller over een Connectis eHerkenningsmiddel te beschikken, kunt u gebruik maken van onze spoedprocedure.

Het is altijd van belang dat alle gegevens correct en compleet worden ingevuld en alle benodigde documenten worden meegezonden om de aanvraag snel te kunnen afhandelen. Indien de aanvraag niet compleet is, wordt de doorlooptijd van uw registratie langer.