Waarom eH3 en doorlooptijd?

Vanaf 1 juli 2020 hanteren alle organisaties waar u met een eHerkenningsmiddel dient in te loggen min. niveau EH3. Dit kan dus wel worden gesteld als de nieuwe standaard. Wij raden dan ook aan minimaal dit niveau aan te schaffen. Maak direct uw keuze in ons aanvraag formulier en sluit hem af voor 1 of 3 jaar.

eHerkenning betrouwbaarheidsniveau EH3, de nieuwe standaard! 
De organisatie waar u met eHerkenning moet inloggen bepaalt het betrouwbaarheidsniveau en daarmee welk eHerkenningsmiddel u nodig heeft. Zo vragen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), net zoals de UWV en de Belastingdienst, betrouwbaarheidsniveau 3 om in te kunnen loggen.  Wij adviseren dan ook om direct niveau EH3 aan te schaffen, zodat u niet voor onnodige kosten komt te staan, omdat u ergens niet kunt inloggen. Kijk voor een actueel overzicht van het benodigde betrouwbaarheidsniveau voor de verschillende aangesloten organisaties op www.eherkenning.nl

Huidige doorlooptijd
Zodra uw registratieformulier door ons is ontvangen, wordt uw aanvraag doorgaans binnen een week verwerkt. Ten tijde van drukte (bijvoorbeeld openstelling regeling RVO) kan de doorlooptijd oplopen. Op het huidige moment bedraag de wachttijd circa 2 weken. Wanneer het echter nodig is om sneller over een We-ID eHerkenningsmiddel te beschikken, kunt u gebruik maken van onze spoedprocedure.

Het is altijd van belang dat alle gegevens correct en compleet worden ingevuld en alle benodigde documenten worden meegezonden om de aanvraag snel te kunnen afhandelen. Indien de aanvraag niet compleet is, wordt de doorlooptijd van uw registratie langer.