Inloggen met eHerkenning bij de Douane

De Douane heeft een online portaal waar u Douane zaken kan regelen. Via de website Mijn Douane kan u online vergunningen aanvragen en bezwaar maken op Douane zaken. In de loop van 2019 stapt Mijn Douane over op eHerkenning. Dit betekent dat u moet inloggen met eHerkenning om Douane zaken te regelen. De Douane vraagt minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 voor het online identificeren van uw identiteit als wettelijke vertegenwoordiger van uw bedrijf. Heeft u nog geen eHerkenning? Zorg ervoor dat u eHerkenning geregeld heeft voordat de Douane overstapt op het nieuwe inlogsysteem.

EU Trader Portal Douane
Niet alleen de Nederlandse Douane vraagt straks om eHerkenning voor het regelen van douanezaken. Tegelijkertijd wordt de EU Trader Portal Douane gelanceerd. U kan hier terecht voor al uw Europese Douane zaken. U kan bijvoorbeeld een invoervergunning of exportvergunning bij de douane aanvragen. U kan hier terecht voor een douaneverklaring binnen de EU. Net als de bij de Nederlandse Douane portal wordt er van u verwacht dat u minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 geregeld heeft.

Digitaal een vergunning aanvragen
Dankzij Mijn Douane kan u eenvoudig een vergunning aanvragen voor het importen of exporteren van goederen. U hoeft hiervoor niet langer een formulier te downloaden en op te sturen. De aangifteprocedure kan hierdoor sneller verwerkt worden en kost u minder tijd en geld. De Douane gaat hierdoor mee met z’n tijd.

Accijnsgoederen aangeven bij de Douane
Voor het opslaan en maken van alcoholhoudende producten bent u de regering accijns verschuldigd. U moet hier zelf aangifte voor doen bij de Douane. Dit hoeft u voortaan niet meer per post te doen. U kan met eHerkenning inloggen bij de Douane en aangifte doen van uw alcoholhoudende producten. Nadat u ingelogd bent in het portal van de Douane kan u direct uw aangifteformulier invullen en versturen.

Bezwaar maken tegen de Douane
Wilt u als bedrijf officieel bezwaar maken tegen een verklaring van de Douane? Via Mijn Douane kan u online bezwaar maken. Dit kan wel pas als u officieel ingelogd bent met eHerkenning. Dankzij uw inlogcodes weet de Douane dat ze een bezwaar ontvangen van de wettelijke vertegenwoordiger van uw bedrijf. Dit bespaart de Douane zelf weer een hoop uitzoekwerk. Daarbij is het natuurlijk minder fraudegevoelig als enkel de wettelijke vertegenwoordiger toegang krijgt tot het portal.

eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 bij de Douane
In de loop van 2019 wordt eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 de standaard als u wilt inloggen bij de overheid, gemeente of private organisaties. Als u als bedrijf zaken wilt regelen bij de Douane, dan heeft u eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 nodig. Heeft u nog geen eHerkenning? Dan adviseren wij u als ondernemer om direct eHerkenning aan te vragen. Kies hierbij direct voor minimaal betrouwbaarheidsniveau 3. U kan hiermee direct uw zaken bij de Douane regelen, maar ook bij ruim 400 andere aangesloten organisaties.

eHerkenning is persoonsgebonden
U kan eHerkenning het beste vergelijken met DigiD. Het grote verschil is dat eHerkenning gekoppeld is aan uw bedrijf en niet gratis is. U kan met de inlogcodes van eHerkenning namens uw bedrijf aanvragen doen of contracten ondertekenen. Doordat u met de inlogcodes belangrijke zaken kan regelen is het niet eenvoudig om eHerkenning aan te vragen. U kan bijvoorbeeld geen inlogcodes opvragen via de website van de regering. Dit kan alleen via een officiële leverancier of reseller van eHerkenning. De aanvraag kan tevens alleen ingediend worden door de wettelijke vertegenwoordiger van het bedrijf. De wettelijke vertegenwoordiger ontvangt persoonsgebonden inlogcodes na een controle van de identiteit. DigiDienst kan dit eventueel voor uw bedrijf realiseren. Wij zijn officiële reseller van eHerkenning en verzorgen snel en voordelig uw aanvraag.

De goedkoopste reseller van eHerkenning op de markt
Helaas is eHerkenning in tegenstelling tot DigiD niet gratis. Dit komt doordat het systeem niet gefinancierd wordt door de regering. Van de opbrengsten van het systeem worden de kosten betaalt en uw identiteit gevalideerd. DigiDienst is de voordeligste reseller van eHerkenning op de markt. Wij kunnen extra voordelig uw identiteit valideren en uw inlogcodes regelen. Wilt u graag eHerkenning voor uw bedrijf aanvragen? U bent bij DigiDienst aan het juiste adres. 

Snel aan de slag met eHerkenning
Wilt u graag zo snel mogelijk uw zaken bij de Douane regelen met eHerkenning? Als u via DigiDienst een aanvraag indient kan u altijd snel aan de slag met eHerkenning. Wij gaan na het aanleveren van de benodigde informatie met uw validatie aan de slag. Wij valideren uw account met face to face call en bevestigen uw identiteit. Daarna ontvangt u als wettelijke vertegenwoordiger de inlogcodes om namens uw bedrijf in te loggen. Vraag vandaag nog eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 aan en log in op de website van de Douane.