Waarom moet u bevoegd zijn voor eHerkenning?

eHerkenning is persoonsgebonden en het is niet mogelijk om één sleutel voor het complete bedrijf aan te vragen. Als bedrijf moet u aangeven welke personen bevoegd zijn om overheidszaken te regelen. Of om zaken te regelen met de aangesloten organisaties bij eHerkenning. Het aangeven van de bevoegde personen mag alleen uitgevoerd worden door iemand die officieel bevoegd is volgens de Kamer van Koophandel. Bij uw aanvraag van eHerkenning wordt dit gecontroleerd en wordt ook de identiteit van de aanvrager gevalideerd. Dit gebeurt naast het valideren van de identiteit van personen die u bevoegd zijn voor eHerkenning.

Waarom werkt eHerkenning niveau 3 alleen met bevoegde personen?
Een medewerker kan met de inlogcodes van eHerkenning zaken doen met de overheid, gemeente en andere belangrijke organisaties. Deze organisaties willen alleen zaken doen met iemand binnen uw bedrijf die hiertoe bevoegd is. Het zou gevaarlijk kunnen zijn als iemand die niet bevoegd is uw inlogcodes in handen krijgt. Om fraude te voorkomen is er besloten om eHerkenning alleen mogelijk te maken voor bevoegde personen. U moet als bedrijf een machtiging afgeven om iemand binnen uw organisatie bevoegd te maken om te werken met eHerkenning.

Machtiging regelen via DigiDienst
Wilt u graag een personeelslid machtigen om gebruik te maken van eHerkenning? Dit kan u regelen bij DigiDienst. DigiDienst is de officiële reseller van eHerkenning. Wij regelen vanaf niveau 3 de officiële machtiging en inlogcodes voor uw personeelsleden. De machtiging kan alleen aangevraagd worden door de wettelijker vertegenwoordiger van het bedrijf. Dit controleren wij o.a. bij de Kamer van Koophandel als u een verzoek indient. Naast de identiteit van de gebruiker van eHerkenning zullen wij de identiteit van de wettelijke vertegenwoordiger controleren. We weten zo zeker dat iemand 100% gemachtigd is door de vertegenwoordiger van het bedrijf.

PM Networking is de voordeligste reseller voor eHerkenning
Helaas is het machtigen van personen binnen uw organisatie niet gratis. Voor het gebruik van het inlogsysteem en het valideren van de identiteit worden kosten in rekening gebracht. DigiDienst kan dit voor u regelen en is de voordeligste reseller voor eHerkenning op de markt. U bent bij ons altijd voordelig uit als u personeelsleden op eHerkenning wilt aansluiten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met eHerkenning voor uw organisatie? Of wilt u meer informatie over de verschillende betrouwbaarheidsniveaus? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden met eHerkenning.