Wat is eHerkenning?

eHerkenning & Veiligheid

Het eHerkenning loginmiddel beschermt ondernemers tegen identiteitsfraude. Tegelijkertijd weten de overheidsinstantie precies wie men tegenover zich heeft, wanneer er wordt ingelogd met het eHerkenning loginmiddel.

De aanvraag van een eHerkenning loginmiddel gebeurt alleen via een 6-tal officiële kanalen die zijn aangewezen door de Rijksoverheid. Na de online-aanvraag door uw organisatie/ bedrijf wordt er d.m.v. een fysieke verificatie vastgesteld dat de aanvraag van uw eHerkenning loginmiddel correct is en toebehoort aan uw bedrijf. Dit proces kan enkele dagen in beslag nemen, dus zorg ervoor dat uw tijdig uw eHerkenning loginmiddel aanvraagt.

Vanaf 2019 is de overgang van allerlei overheidsinstanties langzaamaan gestart, waardoor vanaf heden bij bijvoorbeeld de mijn Belastingdienst Zakelijk, het UWV en de gemeentelijk instanties alleen nog kan worden ingelogd door bedrijven die beschikken over een eHerkenning loginmiddel. Inmiddels zijn er al zo een 500+ (overheid)instanties aangesloten bij het netwerk waarbij met het eHerkenning moet worden ingelogd.

Het betrouwbaarheidsniveau

Ook belangrijk om te weten is dat er 4 eHerkenning betrouwbaarheidsniveaus zijn: EH2, EH2+, EH3 en EH4. Het is aan te raden om vanaf eHerkenning niveau EH3 uw loginmiddel aan te vragen, dit is bij het merendeel van de instanties het minimale betrouwbaarheidsniveau dat wordt gevraagd om veilig te kunnen inloggen. Het niveau EH3 is daardoor het meest gebruikte eHerkenningsmiddel en kan dus als de standaard worden gezien.

Wilt u meer informatie over eHerkenning en hoe dit voor uw organisatie kan worden ingezet? Neemt u dan gerust contact met ons op!

"U heeft al een loginmiddel EH3 vanaf €30 per jaar!"

Maarten, Founder

maarten2

eHerkenning via DigiDienst:
Vraag hem direct aan!

 Wanneer u aanvullende vragen heeft of iets anders gaat dan u had verwacht? Neemt u dan contact met ons op of kom langs op ons kantoor!

support

Service

DigiDienst levert de beste en meest betrouwbare service op het gebied van eHerkenning.

login

Eén login

U heeft slechts één eHerkenning login  nodig om zaken te doen met alle aangesloten (overheid)organisaties.

face

Authenticatie

Door middel van een face-to-face authenticatie weten wij zeker dat u de juiste persoon bij het opgegeven BSN nummer bent.

Nieuws

Beste DigiDienst klant, Er zijn helaas een aantal phishing mails…

Verder lezen

Meer dan één miljoen gebruikers hebben een eHerkenning-account. Met eHerkenning…

Verder lezen

Wij krijgen steeds vaker meldingen binnen over phishing mail, let…

Verder lezen

Neem Contact Op

Neem contact met ons op via het contactformulier. U krijgt van ons zo snel mogelijk een antwoord.

Ons rekeningnummer: NL31INGB0009377228

Onze Kantoren

Hoofdkantoor

Netwerk 11 Purmerend, 1446 XB

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
08:00 – 17:00

Zaterdag & zondag:
Gesloten

T: 088 – 6811 666