Hoe werkt eHerkenning?

Wanneer u het eHerkenning loginmiddel gaat aanvragen, dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zoals wie gaat er eHerkenning gebruiken, welk betrouwbaarheidsniveau is er nodig en hoelang duurt het aanvraagproces?

Wanneer u een bedrijf en/of organisatie heeft waarbij u als eigenaar of directeur etc. alleen dient te kunnen inloggen bij verschillende (overheid)instanties is de aanvraag vrij simpel en kunt u persoonlijk een eHerkenning loginmiddel aanvragen. U kunt dan binnen enkele dagen uw eHerkenning loginmiddel tot uw beschikking hebben.

Meerdere personen binnen uw bedrijf/ organisatie moeten kunnen inloggen bij (overheid)instanties

Wanneer u meerdere personen/ medewerkers binnen uw bedrijf heeft die moeten kunnen inloggen met eHerkenning, is het belangrijk om te weten dat het eHerkenning loginmiddel per persoon/ medewerker dient te worden gemachtigd. Dit is belangrijk om het betrouwbaar, veilig en overzichtelijk te houden, omdat u zo altijd kunt inzien wie bij welke instantie kan inloggen.

Bij de aanvraag voor het eHerkenning loginmiddel van uw bedrijf/ organisatie kun u machtigingen afgeven voor meerdere personen. Met deze machtiging legt u vast bij welke dienst(en) de bewuste medewerker/ persoon namens uw bedrijf of organisatie mag inloggen. Zo heeft u zekerheid dat alleen bevoegde personen bepaalde zaken online kunnen regelen namens uw bedrijf of organisatie. Het laatste, wat u wilt is dat er een allesomvattend eHerkenning loginmiddel wordt rondgestuurd in uw bedrijf, zodat u hierover geen overzicht en controle meer heeft.

Ik maak gebruik van een externe partner die voor mij inlogt bij een overheidsinstanties(s)

Het kan ook zo zijn dat uw ervoor heeft gekozen om bijv. uw belastingzaken te laten regelen door een fiscale partner (boekhoud of administratiekantoor), of wellicht huurt u een HR-bedrijf in die bijv. uw zaken regelt bij het UWV etc. Wanneer dit het geval is kunt u met deze partijen afstemmen dat zij een ketenmachtiging aanvragen via één van de officiële eHerkenning partners. Wanneer u dan akkoord geeft op de eHerkenning aanvraag vanuit deze partijen kunnen zij met het eHerkenning loginmiddel alsnog u zaken bij 500+ (overheid)instanties continueren.

Er zijn diverse eHerkenning betrouwbaarheidsniveaus

Ook belangrijk om te weten is dat er 4 eHerkenning betrouwbaarheidsniveaus zijn: EH2, EH2+, EH3 en EH4. Het is aan te raden om in ieder geval vanaf eHerkenning niveau EH3 uw loginmiddel aan te vragen, gezien dit bij het merendeel van de instanties het minimale betrouwbaarheidsniveau is dat wordt gevraagd om te kunnen inloggen. Het niveau EH3 is daardoor het meest gebruikte eHerkenningsmiddel en kan dus als de standaard worden gezien.

Wilt u meer informatie over eHerkenning en hoe dit voor uw organisatie kan worden ingezet? Neemt u dan gerust contact met ons op!

"U heeft al een loginmiddel EH3 vanaf €30 per jaar!"

Maarten, Founder

maarten2

eHerkenning via DigiDienst:
Vraag hem direct aan!

 Wanneer u aanvullende vragen heeft of iets anders gaat dan u had verwacht? Neemt u dan contact met ons op of kom langs op ons kantoor!

support

Service

DigiDienst levert de beste en meest betrouwbare service op het gebied van eHerkenning.

login

Eén login

U heeft slechts één eHerkenning login  nodig om zaken te doen met alle aangesloten (overheid)organisaties.

face

Authenticatie

Door middel van een face-to-face authenticatie weten wij zeker dat u de juiste persoon bij het opgegeven BSN nummer bent.

Nieuws

Beste DigiDienst klant, Er zijn helaas een aantal phishing mails…

Verder lezen

Meer dan één miljoen gebruikers hebben een eHerkenning-account. Met eHerkenning…

Verder lezen

Wij krijgen steeds vaker meldingen binnen over phishing mail, let…

Verder lezen

Neem Contact Op

Neem contact met ons op via het contactformulier. U krijgt van ons zo snel mogelijk een antwoord.

Ons rekeningnummer: NL31INGB0009377228

Onze Kantoren

Hoofdkantoor

Netwerk 11 Purmerend, 1446 XB

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
08:00 – 17:00

Zaterdag & zondag:
Gesloten

T: 088 – 6811 666